onsdag, april 29, 2009

Bihåleinflammation... kul kul!




Stavas?! WTF! Jag är kass på att stava.. i vart fall, fick komma på cittymottagningen och där visade det sig att lilla Ramona fått en inflammation i bihålorna! Skönt att veta vart denna huvudvärk och onda nacke och ilningar i ansiktet kom ifrån! Dock inte så förvånad eftersom att jag varit täpt i näsan i över ett år, och nu under snuvan har det var rent av ett h-vete!!! Fick antibiotika (som gravida kan käka) Så om några dagar ska det vara bättre! *tack syster Andrietta för att du peppade mig att ta tag i detta* Hon hade nämligen samma sak för ett år sedan så hon fattade direkt vad det var :)
Mamma och jag har varit i Umeå, hon följde med mig. Handlat kött o allt annat till middagen imorn med parena vi ska umgås med imorrn. Sedan blir det Majbrasan i byn.... Hämtade Vilja i Umeå, hon åkte söderut med sin far igår. Hon var mäktat stolt! ;) Men glad att se mamma. Sedan åkte vi till Robban och gick på Hilja o Kenneths cirkusuppvisning, och mina syskonbarn var sååååå duktiga. Hilja gick på styltor och hon var sjukt duktig, och sjukt fin! *stolt moster* Hon har klippt håret och hon vara bara såååå fiiin :)
Inställning av jobbet i helgen... måste ju vila med inflammationen... phuuu... gillar INTE att sjukskriva mig, men vad göra?!

Trädgårdsgruppen på bilden där uppe, blir kanske mitt innan helgens slut. Ska stå antingen vid äppelträdet på kvällssolens sida eller vid stenmuren då morgonsolen skiner.... fint iaf! och passar perfa till vårat hus! Slänger in en bild på mitt fina hus oxå... vilket paradis ;)

Ha det gott alla och ha en trevlig valborg!

*SKÅL*

måndag, april 27, 2009

Erika hade ett kort


Hittade detta kort på syster Erikas sida, tänka sig. Jag mamma för första gången till en av mina älskade sessor! Kortet är knäpt för nästan exakt 3 år sedan och nu är jag gravid med mitt tredje underbara barn =) Tiden går foooort... Mina barn är absolut det bästa jag har!

Man ser på bilden att Vilja är lik sin mor =) *sötnöt*

Tack faster Ullis...

Tack faster Ullis för att du kom med tips... kanske skulle söka upp en naturens läkarman/kvinna...

Har suttit i massagestolen nu ikväll då jag komme hem från jobbet... riktigt skönt... så ont på vänster sida av rygg o nacke! :( trött.. så nu ska jag sova.

Vilja o Klara har som vanligt haft en toppendag/kväll m mormor o plastmorfar!

Sov Gott! Natti o Kramz!

Trött på detta....

Vilken flunsa att dras med... nu får huvudvärken ta och ge med sig, migränliknande!!! döööjobbigt! Hade gått får sig om man inte varit gravid och kunnat ta någe annat förrutom alvedon... men bara alvedon man får ta nu under graviditeten, och det hjälper ju inte så mycket mot migrän. Mamma berättade att hon hade migrän då hon var yngre och att det oftast sitter på ena sidan av skallen, Ullis? hur funkar det... vad göra om man lider av stående huvudvärk? Lillasyster har samma problem som jag och det har vi haft länge. Lite kommer oxå från nacken, eftersom att jag har stående inflammation i rygg och nackmuskler.. så då jag blir sjuk blir värken värre och musklerna mer inflamerade (tyvärr) Kan ju iaf trösta mig med att Magnus som aldrig är sjuk oxå har samma flunsa och Marielle som aldrig klagar hörde av sig förra veckan och klagade på skallebang och yrhet... Sedan åkte man på det själv.. Aja, nog om problem o sjukdommar..... (vilket förföljer mig)

Nu ska jag göra flickorna klar för dagmamman och sedan hämta mor min och sedan åka på jobbet, tänkte faktist vara hemma men har inte råd att förlora 700 kr för ett fjuttigt 6 timmarspass.

Hane gött alla! Tack Magnus för igår =) *love*

fredag, april 24, 2009

Härliga fredag...

Sitter på jobbet... ska ut på stan med en boende snart. Ska spela på travet osv! =) Snart gjort mitt pass och det blir skönt att komma hem. Ikväll blir det ostkrokar och cola.... Imorn är det barnnolia, så vi ska dit m flickorna. Vad ska alla andra göra i helgen? Ha en trevlig helg!

tisdag, april 21, 2009

Sugga!


Visst är det ganska ironiskt att vissa kvinnor, tjejer är som riktiga suggor? Finns en som dessutom ser ut som en.. Ja det är sant! Ingen nära från mina 2 familjer jag menar nu så ta inte illa vid er! Bara en jag satt och funderade på nu då jag var ute och satt i solen med dagens kaffe! Tänk att Magnus är en sådann människokännare även denna gång, han brukade säga att jag blev utnyttjad och bara dög så länge valsen dansades rätt och alla som var på mitt bröllop vet ju att jag inte kan dansa vals, så fel blev det och tjiiii där fick jag ... Ack så rätt han hade!!! och så fel jag hade!!!
Ha en toppendag// Kväll alla kära...


Hej Hej!

32 och 3

Årskalas avklarad för detta år.. nu är det Klaragumman kvar i Maj och jag i December och lill*n som kommer i höstens månad Oktober, blir ju såklart kalas då oxå :) Vi är fortfarande sjuka. Men smaksinnet är iaf på gång tillbaka... Jag mår väldigt bra trots sjukdommar och en mage som växer, har nog aldrig trivts så bra med en mage som jag gör denna gång. Tiden går... men jag tar det lilla lugna och tänker, det blir då det blir. med Vilja o Klara, tänkte jag.. kan inte tiden gå fortare... vill slippa magen nu! Men icket denna gång.. :)

Väntar ett paket av syster Andrietta till Viljis på 3 årsdagen =) Kl 10 kommer posten, så jag håller utkik!!! :)

torsdag, april 16, 2009

tröööööööt...


Oj... lite trött efter denna dag m febertoppar, bak, städ och barntårar... småflickorna är inte friska :/ och man räcker inte till för 2 då man är ensam hemma och har en massa måsten! Nej.. sjuka barn vill vi inte ha!!! Det klarar vi oss utan... dom är sjuka, griniga, klänger och sliter i mamma. Mamma är trött, slut och matt! och det svider i hjärtat och magen då man vet att dom har ont.. men inget kan man göra! En stoooor bamse 3-års kris oxå på intåg!!! Oj det är bara att kriga på och visa att man är konsekvent och står fast vid sina beslut... typ ang tutten, och bli buren, tandhygienen.. ja osv även här! och alla vet ju att jag har så svår att säga nej eller att bråka med mina flickor... JAG HATAR ATT VARA KONSEKVENT! ett rent h-vete att inte göra som just dom vill... URS!


Nu ska jag hänga tvätten... OCH SOVA!!! znark znark znark.....

Mina 2 kakor.




Här har ni bilder på min morotskaka/muffins. Och falska biskvier.... nu ska jag bara baka kolakakor samt chokladbollar! =) Här går det undan! Ser gott ut va? Synd att jag inte gillar kakor eller mjukkakor... är ingen kakfantast!

Johanna K H

Heeej!

Vad kul att du läser och skriver en rad på min blogg, skaffa en du oxå vettja! ;) Joda.. jag tänkte faktist på er ang då ni gjorde ul på Wilmis! Men fyra veckor, ok om det hade varit en vecka. Men men.. inget att göra åt i vartfall.. huvudsaken att den lilla är frisk o kry! Kram på dig Johanna (saknar dig)

Till vardagen då?! Igår lassa m Vilja, 41 graders feber... tror hon har en släng av öroninfektion men eftersom att hon är 3 år så vill dom att det ska få provas för kroppen att läka ut den infektionen. Jag är ju motståndare till antibiotika (eftersom att mamma o pappa inte gett oss 7 barn en gång och vi är friska som nötkärnor) Peppar peppar ta i trä.....!!! Bra att antibiotika finns men endast i nödfall. Så vi får se om det blir bättre under helgen! Phu... kalas med sjuka barn. Men det ska iaf bli trevligt =) Har bakat lite... Köpt paket till Älsklingen min osv osv. Så det ska bli trevligt iaf! ;) Idag ska flickorna måla ett födelsedagskort till sin kära far, varför köpa ett då man har 2 flickor som ärvt sina föräldrars underbara estetiska sidor...

Vad ska alla göra på valborg? Jag har bjudit hit en kompis till Magnus och hans trevliga flickvän.. så för oss blir det grillat, och en härlig kväll vid byns majbrasa med korvgrillning för barnen, fika och fiskedam. Kan inte bli så mycket bättre! Anar att det kommer att slinka ner en eller två, tre snappsar under kvällen hos Magnus och hans vän... men vad gör det då vissa faktist kan dricka utan att vettet går ut! =) Flört o Vink Alla!

tisdag, april 14, 2009

sjuka

Sitter uppe med mina sjuklingar... sessorna har feber, hosta och snuva och vilja har astma :( Inte kul men det blir ju bättre på några dagar! På Fredag nalkas det kalas för husbonden uti Junkboda, Magnus fyller hela snygga sexiga 32 år;) kan inte fatta att tiden går såååå fort, han var bara 20 år första gången han kastade sig på mig i den rosa soffan och tog min hand och sa - hörreni.. såhär pussas man! Med storsnusen och allt =) vilka härliga tider.. dom glömmer jag aldrig, och tack för att jag har en tid tillsammans att se tillbaka på med just han ... Här ska det bakas och städas, finns det nån som vill gratta husbonden på hövdingens stora dag så står vi för fika och det är bara att kika förbi under eftermiddagen! Jag och flickorna har skurat hallen, samt den vita boaseringen som innom en snar framtid ska få en färg som döljer smuts!!!! Så skitigt blir det av 2 stora hundar som leker ute i lervällingen, ska knäppa kort imorrn så ska ni få se hur jag har det på gården nu då det är blött och töar! Ni kommer att förstå mina spasmiska anfall då barnen och hundarna drar in all lera samt sandloppor och snöloppor då dom varit ute och krigat ;) På Måndag fyller Lotta på bråkmakargatan 3 år (vilja) då blir det kalas för familjen. Den 16-e Maj ska brudarna i junkis ha kalas för sina kompisar. Det blir trevligt...

Nu nalkas det morotskaka...

ultraljud...

Mycket spännande var det! Men fick inte se så mycket men den lilla vinkade iaf till mamma o pappa =) Blev framflyttad 4-a veckor och ett nytt ultraljud i Maj..mindre kul! Alltså blir det inte i September som vi trodde utan i Oktober! räknat liiiiiite fel ;) Men men, den kommer då den kommer! och den är så välkommen så! =)

söndag, april 12, 2009

...

Ja snart var påsken över.... dax om ett år! och då har man förmodligen 3 småttingar som ska få påskägg under kudden ;) Vilja blev så glad då hon vaknade till sitt lilla påskpaket! =) Klara trodde hon blivit utan men mamma fick visa vart hennes paket stog ;) Sötungar! Inte gjort så mycket denna påsk, middag m svärföräldrar. målat ägg osv osv... Magnus for på fest igår på påskafton och jag stannade hemma m kidzen. Vi kikade lite på Robinson osv osv... Gizmo har smällt i sig en stoooor choklad påskhare idag, vi som har hundar vet ju att det inte är bra! Får hoppas att han inte faller av pinnen =/ Ser ut att gå bra iaf..

Hoj hoj...

torsdag, april 09, 2009

Blåkulla...

Ja påtal om påsken, faster Ullis har just bestämt möte på blåkulla med alla Sahléns häxor!!! Det blir skoj, hoppas nu att alla dycker upp och att alla fixat fram nya kvastar, vi lyckades ju dansa söder alla andra förra året då vi möttes på blåkulla! Den som kommer först tänder brasan.. och lillasyster, skoja inte denna gång... lämna vigvattnet hemma!!!! Ingen vill ha fler fula ärr... haha!

Sa oxå till faster ullis att alla ni andra Sahlénsbloggare ser ju faktist ut som riiiktiga häxor, för ni har ju Sahléns spetsiga näsor. Jag föddes m Stenborgsnäsa... och ojojoj, vad mina systrar har mobbat mig för min såkallade "smurfnäsa" men nu får ni igen... för jag är iaf värsta häxan av alla!

Over And Out// Häxrådet!

Glad Påsk!


Glad påsk på eder alla... tänka sig vad tiden går fort. Helt sjukt att jag snart gått halva tiden på denna graviditet! Skulle det alltid vara såhär simpelt m att vara gravid så skulle man ju lätt kunna ha en massa barn ;) Men mannen min är nog kanske nöjd med 3! Haha... Som lillasyster sa, Fred satt och log då dom såg "familjen annorlunda" Syster frågade vad det var som var så skoj... Det där är ju Magnus och Ramona om några år!!! Haha... nja sa jag, vi nöjer oss nog med 3.


Nu är det påsk helg och den ska firas i det lilla lugna, magnus jobbar fortfarande men vi ska möta upp han i Umeå... jag hittar inte mina påskfjädrar och måste köpa nya. Måste ju pynta.. måla ägg ska vi oxå göra idag, måste städa lite först, iaf ta golven. Sedan får vi se om det blir att bjuda nån på middag under helgen. Kanske bada.... Sedan på Tisdag är det dax för ultraljudet, och jag längtar sååååå mycket! =) Ska bli lika underbart som med dom andra att få se den lilla! Jag ska försöka gissa mig fram till könet, magnus vill inte veta så jag får se om jag kan se själv. Såg jue sist att Klara var en flicka och jag hade så rätt, fast sköterskan försökte avfärda allt i all hast.. haha! Haha sa jag, det blir en rosa tvillingvagn, men den blev dock grön och en svart. Bye the way har jag jue bara 5 barnvagnar... ööööö... normalt! Har ärvt dom flästa och det kan jue aldrig bli för mycket!


Ha nu en toppenhelg alla! Ps/ hade superskoj hos Erika igår... som vanligt! =)

tisdag, april 07, 2009

LESSEN I ÖGA....

men så sjukt.. att man är så egoistisk! klagar på allt man inte tycker är bra och man gnäller sig fram till lycka! vissa har det verkligen inte trevligt här i livet och råkar ut för hemskheter efter hemskheter :/ urs... börjar må riktigt illa nu över hur man ibland beter sig och är otacksam över att man får vara frisk och att man har en frisk familj.... stackars människa därute! kan inte vara lätt... SKÄRPNING!!!! MED MITT JAG!!!

måndag, april 06, 2009

Dålig karraktär...

Mina fina naglar på bröllopsdagen! Me like it!



Ok... jag ska skriva ett mindre trevligt inlägg nu =) Jag har bitit på mina naglar, nästan frenetriskt... så pass att jag inte kan använda fingrarna för att jag har bitit ner mina naglar in där dom börjar att sitta fast (urs, jag vet!!) För 2 veckor sedan var det en äldre kvinna som sa



- men ramona, biter du på naglarna?!?

- jag, nja, eller jo... det gör jag (skämdes) (för mina naglar brukar verkligen INTE vara vackra, ser ut som sönderfrästa korvar!)

- kvinnan, det trodde jag inte om dig... men nu ser jag jue det och varför gör du det?

- nja, jag har gjort det sedan jag var typ åtta år, MEN det var min storasyster Regina som visade första gången hur man skulle göra ;)

- jag frågade henne då, vad tyder det mig som person då jag biter på mina naglar?

- dålig karraktär sa hon kort o gott!!!



Efter den dagen slutade jag! Kommer aldrig mer att bita på en nagel! Jag skämdes och kände att jag som person, kliver upp, duschar varje dag (2 gånger) Sminkar mig, borstar mina tänder 2-3 gånger per dag. Har rena och hela kläder om jag ska vistas ute bland folk... Men dom behöver bara se på mina händer/fingrar och tycker att jag har dålig karraktär... ja, det fick mig att sluta! Har ju länge skämts över att visa mina fingrar, visar dom inte i onödan! Men nu ska det bli annat... behöver ju inte vara långa man kan ju faktist fila eller klippa ner dom =)

söndag, april 05, 2009

Tänd ett ljus och låt det brinna...

Tänder ett ljus för min kära farfar på hans dödsdag... (bilden påminner lite om jag och andrietta då vi var små, bilden är ett minne av alla fina bokmärken som våran kära farfar skickade till oss nästan 1 gång i månaden) Glömmer aldrig alla kärleksfulla/skrattfyllda dagar tillsammans med min kära farfar Stig Sahlén. Önskar verkligen att jag fått dela mina barn, och min man med farfar... önskar att han varit med på min stora dag, dagen jag blev Magnus fru... Men jag tror att farfar var med från ovandär... *HOPPAS*
*ÄLSKAD OCH SAKNAD*

tjohoo...

Välkommen lediga påsk =) Lyckades få bort mina turer nu under påsk! Så nu är jag helt ledig... sååå skööönt! Kanske man kan hitta på någa. Jobbar nu... mår faktist rätt illa efter Åsas supergoa köttfärslimpa! Åt nog fööör mycket!!!

Kärleken övervinner allt!

Hmm.. en Söndag som går i "deppa" Nån som viskade i mitt öra att jag är anti, osocial och folkskygg! Hmm, är vell kanske så just nu om jag tänker efter. Känner bara att jag har fullt upp med mitt jobb och då jag är hemma vill jag vara hemma. Är ingen mamma som gillar att sitta på kafferep och skvallra medans barnen springer runt och leker, är ingen mamma som gillar stora såkallade mammaträffar/barnträffar.. Känner mig inte trygg kring sådant utan jag trivs bärs i hemmet med min lilla familj. Ska jag göra något vill jag oftast ha min trygghet vid min sida (Magnus) Har levt med han och utan han... trivs bäst med han eftersom att han är min stora trygghet och den som oftast gör mig lugn. Är absolut inte beroende av en karl, utan jag är beroende av tryggheten, tryggheten som bara Magnus kan ge mig... Kommer du ihåg syster Andri vad jag skrev i guldhänget jag gav Magnus då han fyllde 30? KÄRLEK, STYRKA, MOD... några ord som skulle visa hur jag uppfattar han, alla goda ting är 3. Kanske därför man blir så "deppad" då den man älskar säger saker som svider.... Allt kan inte alltid vara tipp topp... allt kan inte vara en dans på rosor. Ibland går det ner för att sedan gå upp. Kärleken övervinner allt!

Nu vill jag åka till Stockholm för att hälsa på syster, känner att det hade varit välbehövligt nu då man deppar och ska spendera kvällen på jobbet och Magnus jobbar och barnen är sjuka! Mamma och Göran ska komma ut hit så att dom får vara hemma i det lilla lugna...

Kan inte alla skriva en bra dikt eller ett citat?! Skulle vara härligt att få läsa era ordspråk ikväll då man kommer hem!

fredag, april 03, 2009

Fredag

Godagens alla glada... pigga och raska? Vi klev inte upp förns kl nio. Då pappa Magnus är borta passar flickorna på att sova ;) Dom har lärt sig av mamma!

Idag blir det in till Umeå och införskaffa lite saker, skulle ha haft tag på en klänning oxå. Det är jue 90-års kalas imorn =) Blir trevligt... jag lyckades ju få semester. Jobbar på Söndag men får se om jag måste vara hemma med Vilja nu då hon är lite sjuk. Ska iaf jobba ikväll.

Har inte tid att sitta här längre, måste göra mig färdig för stadsturen.... Blir la trevligt.
Tack alla för kommentarerna....

*förstår inte?!* en tankeställare!!!

Kram. (v 18 nu) Andrietta, det blir inga magbilder på bloggen då jag tycker att det är för privat och min mage angår inga som bara snokar! Men du kan få en på mms....

torsdag, april 02, 2009

tjolavipp....

Jag är så glad... äntligen har vi fått hem en mask m spray till min ena dotter som lidit av såkallad krupp i ett år! Åkt in o ut till akuten.... Jag har hävdat länge att det är mer astma (förskylningsastma) och nu fick vi rätt! Så skönt att se en ljusning på detta för det är verkligen inte kul att ligga vaken nån gång i månaden, pga andningssvårigheter och vänta in i det sista och åka 5 mil för att få akut hjälp! Jag är glad, kommer att sova gott och kan skicka henne på dagskolan m gott samvete! =) Tacka vet jag bra sjukvårdspersonal, som ser föräldrarnas oro och litar på det man säger och upplever! *TACKAR*

Annars så har jag och Magnus varit i Umeå, pantat flaskor som vi samlat på oss under snart 2 år. Letat ett skötbord (dax nu då nr 3 kommer till sensommaren) Har klarat mig utan nu med Vilja o Klara, men nu har jag fått nog! ;) Ett skötbord ska införskaffas INNAN jobbet imorn eftermiddag och 2 nya grindar till trappen! Har nämligen klarat mig utan nu ett tag etersom att flickorna är så duktiga i trappen (peppar, peppar ta i trä...) men nu har jag en unghund som springer upp på övervåningen och gör sina behov då vi är borta! och det pallar jag bara inte, för hundkiss och hundskit är fan bland det värsta jag vet!!!

over and out!